Welkom op mijn Bonsai website

 
 

Op deze web site zal ik mijn Bonsai ervaring delen met anderen, met wat ideeën, foto,s, tips en andere informatie over Bonsai. Ik zal een aantal foto's laten zien van een aantal bomen van mijzelf, en van anderen. Ook zal ik informatie geven over kamer bonsai. Voor diegene die Japanse begrippen en namen willen vinden, komen hier zeker aan hun trekken. Waarschijnlijk zijn er vele van u die meer kennis hebben dan ik voor wat betreft Bonsai, maar ik ben dan ook nog maar van 1997 bezig met deze kunst. 

Dus als je een aantal foutjes mocht tegenkomen, geef me dan a.u.b. een seintje, dan leer ik ondertussen ook nog wat bij. Ik zal ook een aantal links toevoegen van mijn favoriete Bonsai sites.


Dank u voor uw bezoek, en vergeet niet als het even kan om een mailtje te sturen met uw gedacht over deze site!

 

Working on Bonsai is peaceful and relaxing.


Spending time in my nursery, helps me escape my worries and gives me the feeling of getting back to something basic and important.

Een zicht in mijn tuin. Deze foto is genomen op 5 april 2010.

In deze blok hut, die ik speciaal geplaatst heb om op mijn bomen te kunnen werken, heb ik al heel wat uurtjes gespendeerd. Voor ik deze blok hut had, deed ik al de werken op de bomen in mijn tweede werkplaats binnen in huis.

De vrouw des huizes was echter niet tevreden, wanneer ik een "shari" of een "jin" aan het maken was in de boom, omdat ik deze bewerk met een freesmachine.

Het resultaat van dit, veel stof, en veel kuis werk in huis, vrouwen kunnen nu éénmaal niet veel verdragen van hun wederhelft.

In dit geval, kan ik het ze niet kwalijk nemen.

Mijn éérste bomen, 2 maal Ulmus Parviflora, en de rechtse boom is een Serrisa Foetida.

Ga zeker eens kijken op de pagina die ik samengesteld heb, over Mark Noelanders, een groot meester in Bonsai, en waar we fier op mogen zijn, is dat deze grootmeester de Belgische nationaliteit heeft, en is gevestigd in Belgisch Limburg.

Jaarlijks in de maand januari heeft de welbekende Noelanders trofeé plaats. Voor meer info over deze gebeurtenis, kan je op deze link klikken.


Hieronder één van de vele creaties van Marc Noelanders.

Bonsai in het JapansDeze website is het best te bekijken met Safari, sommige pagina's durven in een andere browser zoals internet explorer wel eens het één en ander door elkaar zetten, vreemd.

hopelijk komt dit ooit wel eens goed